Somber 10-jarig bestaan voor Twitter

Somber 10-jarig bestaan voor Twitter

10 februari 2017 Social 1

10/2/2017 – Twitter bestaat dit jaar 10 jaar, maar reden tot een feestje is er nauwelijks. Gisteren presenteerde het bedrijf kwartaalcijfers die flink tegenvielen. Zo steeg de year-over-year omzet met minder dan 1%. Een gegeven waar beleggers niet vrolijk van worden.

twitter-stock-prices

Bron: Yahoo Finance

Dat het bedrijf het lastig heeft is al een tijdje bekend, onder meer het Benelux kantoor in Amsterdam werd onlangs gesloten. Vooral pijnlijk zijn de cijfers in de Verenigde Staten: er was geen groei in monthly active users.

Dat laatste vind ik – als Twitterverslaafde – verrassend. De States hebben, politiek gezien, een zeer interessante tijd achter de rug, waarin Twitter een grote rol speelt. Dagelijks slingert Donald Trump via zijn persoonlijke– en POTUSaccount tientallen, soms discutabele, berichten de wereld in. Dat is voor de Amerikanen zelf dus niet genoeg geweest om het berichtenplatform te omarmen.

Redenen voor de slechte prestaties zijn makkelijk te bedenken. Het bedrijf haakte niet, of te laat in op onder andere de online videorevolutie. Daarnaast zijn trouwe gebruikers van het platform bang dat Twitter teveel op Facebook gaat lijken. Onder leiding van parttime(!) CEO Jack  Dorsey zal deze week de niet-chronologische tijdlijn uitgerold worden. De timeline van een gebruiker wordt dan, net als bijvoorbeeld bij Facebook, opgebouwd door een algoritme in plaats van dat een gebruiker het aller laatste nieuws als eerste ziet.

Wat zal Twitter moeten veranderen om toekomstbestendig te worden? Ik ben benieuwd naar jullie ideeën. Laat ze hieronder achter in de comments of deel ze met me via @wkoene

 

 

Één antwoord

  1. […] Twitter blijft nagenoeg gelijk ondanks alle negatieve sentimenten. […]

Geef een reactie