Makkelijk je favoriete spots delen met Google Maps Lists

Makkelijk je favoriete spots delen met Google Maps Lists

21 februari 2017 Google Google Mijn Bedrijf Social 0

21/2/2017 – Ik krijg de vraag regelmatig, zeker van mensen die op bezoek komen in mijn woonplaats. Waar kan ik het beste lunchen? Wat zijn de leukste cafés? Waar kun je lekker en goedkoop eten? Vaak is het dan even graven in je geheugen om meteen met iets leuks op de proppen te komen. Om dat makkelijker te maken introduceerde Google Maps vorige week een handige oplossing: Lijsten.

Hoe werken Google Lijsten?

Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig. Door middel van Lijsten orden, beheer en bewaar je heel eenvoudig jouw favoriete of bijzondere plaatsen. Hieronder zie je de stappen die je kunt volgen.

  1. Open de Maps app op je mobiele telefoon en zoek een locatie op.
  2. Als je op de locatie klikt, zie je nu een ‘opslaan’ knop.
  3. Als je een nieuwe lijst start kun je die een naam geven, aan bestaande Lijsten kun je een locatie toevoegen.google_maps_lists1
  4. Wil je een Lijst delen? Ga dan in de app naar Mijn Plaatsen en klik op de 3 puntjes achter de opgeslagen lijst, klik op ‘lijst delen’ en klik nog een keer op ‘doorgaan’.
  5. Kies vervolgens de manier van delen (e-mail/twitter/whatsapp etc.) en klaar. Je bent, om in Google termen te blijven een Local Guide geworden.

google_maps_lists2

Samenvattend denk ik een handige nieuwe feature. Nu krijg je bij Google natuurlijk niets voor niets: dit is handig voor jou als gebruiker, maar de grote vraag is wat Google zelf met deze data gaat doen. Zulke lijsten bevatten een potentiële schat aan informatie voor adverteerders. Ik zal een voorbeeld schetsen. Ben je de eigenaar van een luchroom, maar sta je niet in mijn lijstje met lunch picks, dan zou het interessant kunnen zijn om mij Ads te gaan tonen om wel in het lijstje terecht te komen. Zo ver is het nog niet, ik ben benieuwd hoe Google uiteindelijk deze nieuwe feature zal gaan vermarkten. Tot dat moment heb je nu in ieder geval een handige methode om je favoriete locaties te beheren en te bewaren in je eigen telefoon.

 

 

 

Geef een reactie