Instagram introduceert Slideshows

Instagram introduceert Slideshows

24 februari 2017 Facebook Social 0

Als een foto duizend woorden zegt, dan zeggen 10 foto’s… je begrijpt het idee. En dat is precies wat Instagram gisteren introduceerde met de nieuwe Slideshow feature. Instagram geeft gebruikers van de populaire app nu de nu de mogelijkheid om tot 10 foto’s tegelijk te publiceren in een slideshow.

Instagram Slideshow: hoe werkt het?

Het toevoegen van een slideshow is heel simpel:

  1. Na het open van Instagram zie je nu de mogelijkheid om meerdere foto’s te selecteren.
  2. Selecteer de foto’s die je wilt delen.
  3. Geef ze in een keer allemaal dezelfde filter of doe dat voor elke foto apart.
  4. Plaats verder zoals je gewend bent het bericht.

Instagram Slideshow explanation.png

Je volgers kunnen vervolgens van links naar rechts en weer terug door de foto’s swipen, waarbij je de puntjes ziet verschuiven:

instagram-slideshow-explanation-2

Instagram Slideshow: Vooruitgang of slecht idee?

Instagram Slideshows voelt voor mij een beetje aan als de albums die je kunt creëren op Facebook. Zo vervuil je niet in een keer de complete timeline van je volgers met tientallen losse updates, wat op zichzelf positief is. Ik ben echter nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde, sterker nog: ik zie het als een achteruitgang van de app. Ik ben zo’n fan van Instagram omdat mensen tot nu toe min of meer gedwongen werden om selectief te zijn. Gebruikers kiezen vaak van een dag, activiteit of vakantie enkel de mooiste foto en maken er veel werk van om de mooist mogelijke foto te delen. Foto’s op Instagram zijn daarom bijna altijd de moeite waard om te kijken. Deze selectiviteit wordt minder relevant met Slideshow, dus ik ben erg benieuwd wat dit gaat doen met de fotokwaliteit in mijn Timeline.

Wat vind jij van deze nieuwe feature? Laat het me hieronder of via social media weten!

 

Geef een reactie