Update: Eerste gebruikservaringen met de vernieuwde Swarm app

Update: Eerste gebruikservaringen met de vernieuwde Swarm app

21 augustus 2017 Social 0

Vorige week schreef ik over een ophanden zijnde update van Swarm, de social app van Foursquare. Inmiddels is de app op mijn One Plus 5 (Android) geupdated en kan ik wat printscreens delen. Zoals je in het slot van dit stuk kunt lezen ben ik niet bepaald enthousiast over de geboden functionaliteit en geef ik daarom advies aan de Product Manager van Swarm over wat er absoluut toegevoegd moet worden aan deze app.

Focus op jezelf in plaats van vrienden

Zoals ik al aankondigde gaat de focus van Swarm veel meer naar het vastleggen en bijhouden van je persoonlijke lifelog in plaats van wat Swarm nu is:een social gaming app. Bij het openen van de app zie je die shift meteen. Voor de update kwam je bij het openen van de app op een timeline met daarin de meest recente check-ins van jezelf én je vrienden. Nu is het wat meer narcistisch: je ziet je eigen geschiedenis, waarbij je check-ins door een lijntje met elkaar verbonden zijn. Om de check-ins van je vrienden te bekijken kun je rechts onder op de 3 poppetjes klikken:

Wat verder in het linker plaatje hierboven opvalt als nieuw, is het kaartje. Je ziet het aantal check-ins, het aantal verschillende plekken waar je hebt ingecheckt en het aantal locatie categorieën (bijvoorbeeld restaurant, park, etc) dat je bezocht hebt.

Dynamische kaart

Klik je op de kaart dan kun je bekijken waar je geweest bent in een bepaalde buurt of uitzoomen en kijken hoe vaak je in verschillende landen of werelddelen geweest bent, zoals je in deze diashow ziet:

Deze diashow vereist JavaScript.

Zoals altijd bij een groot redesign van een app, moest ik wennen aan de nieuwe lay-out. In de basis vind ik het wel cool om globaal op de kaart te zien waar ik geweest ben in de afgelopen jaren terwijl ik Swarm gebruikte.

Ik had me echter meer voorgesteld van de lifelogfunctionaliteit dan dat je in bovenstaande plaatjes ziet. Laat ik het toelichten met het plaatje hieronder: Het kaartje laat zien dat ik veelvuldig in de Amsterdamse Pijp ben geweest. Ik woon daar, dus weet ook vrij goed welke restaurants en bars waar zitten. Haal jij dat uit de onderstaande kaart met icoontjes? Wat voor soort restaurants, bars of winkels het waren? Wat voor soort winkel heeft als  icoontje een “å“. Ik trakteer als jij het goede antwoord hieronder in de comments of via Twitter of LinkedIn met me deelt.

screenshot android swarm app.png

Gratis advies aan de PM van Swarm

Ik mis naast de duidelijkheid van de icoontjes op deze kaart ook een zoekfunctie, zeker voor plekken waar je niet vaak komt. Stel ik was 2 jaar geleden in Londen en heb daar heerlijk geluncht. Hoe vind ik dat terug? Hoe kan ik vrienden hierover tippen die nu naar Londen gaan als ik er zelf niet naar kan zoeken? Hier ligt denk ik een schone taak voor de Product Manager van Swarm om antwoorden te vinden op deze vragen. Zonder zulke functionaliteit blijft Swarm’s lifelog voor mij een verzameling nummertjes en (deels onbegrijpelijke) icoontjes waar de gebruiker verder niets nuttigs mee kan doen.

Heb jij wel ideeën over de toegevoegde waarde van het lifelog en de dynamische kaart? Let me know!

 

Geef een reactie