Happy Birthday #Hashtag10

Happy Birthday #Hashtag10

23 augustus 2017 Social 0

Wie Instagram of Twitter gebruikt kan zich haast geen wereld meer voorstellen zonder hashtags. Hoe lees je anders de leukste tweets over Boer Zoekt Vrouw (#BZV), een voetbalwedstrijd die je kijkt (#NECvit) of de laatste ontwikkelingen bij de terroristische aanval in Parijs (#PrayforParis)? Hoe vind je op Instagram de mooiste onbewerkte foto’s (#nofilter) of de mooiste zonsopkomst (#sunrise) om maar wat te noemen? 10 jaar geleden is het concept hashtag om te zoeken en groeperen gepitcht door een Google medewerker aan een van de 4 Twitter oprichters. Ondanks dat het eerst als te nerdy gezien werd, kunnen we nu niet meer zonder. En hoe kan het ook anders, zo’n 10e verjaardag verdient een eigen hashtag: #hashtag10

hashtag10

(plaatje via BrandDeli!)

Over die opkomst in 2007 is vandaag al meer dan genoeg geschreven, dus dat zal ik hier verder niet doen. Wel was ik geïnteresseerd in het terugvinden van mijn eerst # in het kader van #Hashtag10. Dat was nog niet zo eenvoudig, 22.098 tweets doorspitten. Maar met deze hack kwam ik er toch snel uit. Dit pareltje (ahum..) over Lowlands 2010 (oftwel #LL10) zal voor altijd mijn eerste gebruik van de hashtag markeren:

Tot slot, voor een afsluitende vrolijke noot, een filmpje over de hashtag die me vandaag meteen te binnen schoot:

#delen!

 

Geef een reactie