Google geeft nu direct direct openingstijden

Google geeft nu direct direct openingstijden

30 augustus 2017 Google Google Mijn Bedrijf 1

Google probeert – in mijn perspectief – graag al het verkeer op de eigen zoekresultaten pagina te houden, door zoveel en goed mogelijk antwoord te geven op zoekvragen die we de zoekmachine stellen. We kenden natuurlijk al rich snippets die antwoord geven op algemene kennis vragen. Vandaag ontdekte mijn collega Rick van der Niet dat Google nu ook steeds specifiekere vragen direct beantwoordt: Direct zien wanneer een bedrijf open is? Google geeft je nu die informatie.

Lokale vindbaarheid van je bedrijf

Omdat bovenstaande misschien nog te cryptisch was, laten we beginnen met twee printscreens. Zoekopdracht 1: Diepgang sloepverhuur open. Zoekopdracht 2: Diepgang Sloepverhuur openingstijden.

Google Openingstijden gewijzigddiepgang sloepverhuur openingstijden

Wat is er nou zo speciaal? Het blokje bovenaan de pagina waarin 09:00-20:00 staat. Google snapt nu dus je zoekvragen in het Nederlands met ‘open’ of ‘openingstijden’. Cruciaal dus ook voor jouw bedrijf om te zorgen dat Google een plek heeft waar ze de informatie kunnen vinden op deze vraag. En die plek is Google Mijn Bedrijf. Vanuit dat dashboard beheer je alle gegevens die je op bovenstaande printscreens rechts in beeld ziet staan over het bedrijf. Mocht je dit nog niet hebben voor jouw locatie/bedrijf? Hier vind je tekst en uitleg.

Local vs algemene search

Google geeft zulke antwoorden als openingstijden enkel als ze zeker weten wat jij bedoelt met je zoekopdracht. Van Diepgang Sloepverhuur bestaat er maar 1 locatie en zijn ze zeker genoeg om de openingstijden weer te geven.  Ingewikkelder wordt het bij “openingstijden AH”.

ah openingstijden local search

Er zijn teveel Albert Heijn’s in Nederland om Google te laten bepalen welke openingstijden je zou willen zien. Je kunt ook daar het antwoord op de openingstijdenvraag direct krijgen, als je de vraag maar goed stelt. De lokale zoekopdracht wordt dan bijvoorbeeld: “Albert Heijn Van Woustraat Amsterdam”.

ah local search albert heijn

Mobiele local search

Mobiel werkt het natuurlijk helemaal het zelfde. Ik heb er een korte video met uitleg over gemaakt, die kun je hier bekijken:

 

Één antwoord

  1. […] hun informatie en weergave op onder andere Google Maps beheren. Vorige maand schreef ik al over de steeds intelligenter wordende zoekresultaten, de toevoeging van Google Post en de GMB website builder. Vandaag mogen we […]

Geef een reactie