Bewerk je bedrijfsgegevens nu direct in Search

Bewerk je bedrijfsgegevens nu direct in Search

7 september 2017 Google Google Mijn Bedrijf 2

Wat gaat het hard de laatste maanden met de ontwikkelingen in Google Mijn Bedrijf, het platform waar bedrijven hun informatie en weergave op onder andere Google Maps beheren. Vorige maand schreef ik al over de steeds intelligenter wordende zoekresultaten, de toevoeging van Google Post en de GMB website builder. Vandaag mogen we daar weer een volgende ontwikkeling aan toe voegen: Het Google Mijn Bedrijf dashboard direct in de Google zoekresultaten.

Wat is er nieuw?

Wilde je voorheen de gegevens van je bedrijf bewerken (denk aan openingstijden) of een nieuwe Google Post publiceren, dan ging je naar www.google.nl/mijnbedrijf en kreeg je onderstaand dashboard te zienGMB Dashboard normaalDie handeling, het bewust intypen van de GMB url, is vanaf nu niet meer nodig. Ben je ingelogd in je browser met het Google Account waarmee je je bedrijfsvermelding beheert, dan kun je namelijk rechtstreeks in de zoekresultaten je bedrijfsdetails beheren. Enige wat je moet doen is zoeken naar je eigen bedrijf op Google. Maar ja, een beetje narcistisch zijn we allemaal wel, toch?

Bedrijfsdashboard

Google je op jezelf, dan verschijnt bovenin de zoekresultaten je ‘bedrijfsdashboard’. Een samenvatting van de belangrijkste functionaliteiten van Google Mijn Bedrijf:

GMB Dashboard in search

Zichtbaar zijn knoppen naar:

  1. Je bedrijfsinformatie (adres, openingstijden, etc)
  2. Google Posts
  3. Foto’s
  4. Recensies (ontvangen reviews)

Statistieken & insights

Rechts bovenaan worden in de blauwe balk ook nog statistieken weergegeven. Toen ik de zoekresultaatpagina echter ververst had, waren die gegevens echter verdwenen. Of die weer terugkomen of voor nu altijd weg zijn is voor mij op dit moment onduidelijk.

Toptaken

Daarnaast worden zogenaamde ’toptaken’ weergeven, toevoegingen aan je profiel die Google blijkbaar graag ziet. Hier zitten nog wel wat schoonheidsfoutjes in, zoals het stukje ‘new photos’ wat ineens in het Engels is, terwijl de rest wel vertaald is. Elke keer als je een toptaak afhandelt, verdwijnt die tegel uit je beeld. In bovenstaand voorbeeld waren er 3 toptaken. Toen ik die gedaan had zag ik het volgende:

GMB dashboard finished

Ook mobiel verschijnt het Google Bedrijfsdashboard in beeld als je bent ingelogd in je browser e naar je zelf zoekt. Door het formaat zijn er maar 2 toptaken in beeld, maar voor de rest werkt en is alles hetzelfde:

GMB in search mobiel

Meer traffic

Google stoeit al jaren met de engagement van bedrijfseigenaren met Google Mijn Bedrijf (of Google Plus, Google Plus Lokaal in het verlden). Ik zie deze ontwikkeling volledig in dat licht: bedrijven vaker met de neus op Google Mijn Bedrijf drukken om te zorgen dat de content vaker geüpdatet wordt. Google heeft zo de best mogelijke en actuele data voor de gebruikers van de zoekmachine. Daarnaast is er natuurlijk het spin-off effect van AdWords verkoop:  klik je als eigenaar door naar je GMB overzicht, dan krijg je meteen een AdWords (Express) aanbieding te zien.

 

 

2 antwoorden

  1. […] gratis websites via My Business Gratis je bedrijf profileren in de zoekresultaten met Google Posts Bewerk je bedrijfsgegevens nu direct in Search 5 Updates in Google Mijn […]

  2. […] naar voren die Google aan het maken is om het leven van bedrijven makkelijker te maken en ze verder te ondersteunen in hun online ontwikkeling. Dit was gericht op de gratis service Google Mijn Bedrijf. Allemaal […]

Geef een reactie