Google’s vraag en antwoord nu ook op desktop beschikbaar

Google’s vraag en antwoord nu ook op desktop beschikbaar

7 december 2017 Google Google Mijn Bedrijf 3

Google’s Vraag en Antwoord service is nu ook beschikbaar in de desktopversie van de zoekmachine. Sinds deze zomer experimenteerde Google al via Androidsmartphones met deze nieuwe functionaliteit. Door middel van de vraag en antwoord module kunnen consumenten rechtstreeks vragen stellen aan bedrijven in de Google zoekresultaten. De vraag en antwoord box vind je in het Knowlegde Panel, direct onder de adresgegevens, of onder een Google Post als die live staat zoals hieronder.

Google Vraag & Antwoord

Wat moet ik als bedrijf met Vraag en Antwoord?

Niet iedereen vindt het even makkelijk om een bedrijf op te bellen om informatie op te vragen. Vraag en Antwoord van Google geeft consumenten de kans om op een iets minder persoonlijke manier informatie op te vragen. Een consument ingelogd met zijn Google Account kan via de ‘stel een vraag’-knop die vragen stellen. Vervolgens kan iedereen met zo’n account de vraag beantwoorden. Dat kan de bedrijfseigenaar zijn, maar ook een – goedbedoelende – wildvreemde. Op het moment dat je als bedrijf reageert help je meteen ook andere consumenten. Zij kunnen de vraag en het antwoord in de toekomst zien. Je geeft zo meteen vertrouwen mee dat je je klanten serieus neemt.

Hoe reageer je op vragen?

Een antwoorden plaatsen is heel eenvoudig. Allereerst moet je inloggen met het Google Account waarmee je jouw Google My Business listing beheert. Doe je dat uberhaupt nog niet? Lees dan hier mijn advies. Klaar om consumenten te helpen? Zoek net als in de printscreen hierboven naar je eigen bedrijf in Google. Je ziet zo direct of er al vragen gesteld zijn. Als ze er zijn klik je op “alle vragen bekijken”. Vervolgens zie je per vraag of er een antwoord is gegeven of niet. Zo niet, dan voeg je het antwoord op de vraag toe via de antwoord knop. Staat er al een goed antwoord? Dan kun je dat antwoord een thumbs-up geven.

Google Vraag en Antwoord

Expert tip over Vraag en Antwoord

Het is niet echt handig om elke dag op je bedrijf te gaan zoeken om te kijken of er misschien een nieuwe vraag of antwoord is. Zorg daarom dat je op je telefoon bent ingelogd met het Google Account dat aan My Business is gekoppeld. Op die manier krijg je altijd een melding op je smartphone als er een vraag gesteld wordt. Je kunt zo ook snel reageren, voordat eventueel een wildvreemde een goedbedoelde reactie plaatst. Ik testte dit kort geleden voor een bedrijfje en de melding op mijn scherm zag er als volgt uit:

Wat wil Google met de prominente plaatsing van Vraag en Anwtoord?

Tot slot  van deze bijdrage nog een laatste bespiegeling. Ik vind het wonderlijk dat Google de vraag en antwoord box boven de ‘reviews van het internet’ plaatst. Google is al een tijd bezig om steeds meer reviewcontent toe te voegen aan het Knowledge Panel, omdat dat gigantische engagement cijfers levert. Waarom de reviews nu toch naar onder zakken, en daardoor dus minder zichtbaar zijn, is voor mij speculeren op dit moment. Ik vermoed dat dit komt omdat Google zo native, Google content verzamelt. Dit ten opzichte van de getoonde reviews die op andere websites gegeven zijn.

 

3 antwoorden

  1. Johne122 schreef:

    Hello, always i used to check blog posts here in the early hours in the daylight, dcafedfbbccg

  2. read review schreef:

    I simply want to mention I am beginner to blogging and seriously enjoyed your web-site. More than likely I’m going to bookmark your blog . You actually come with great stories. Kudos for sharing with us your blog.

  3. find here schreef:

    I simply want to mention I am just very new to weblog and honestly loved this web-site. Probably I’m planning to bookmark your site . You certainly come with perfect article content. Thanks a lot for sharing your website page.

Geef een reactie