Roadtrip door Patagonië in Chili & Argentinië

Blog over Google my business / Social media / online marketing

Roadtrip door Patagonië in Chili & Argentinië

15 februari 2018 persoonlijk Travel 4
Sealions Ushuaia Tierra del Fuego, Patagonia Argentina

Even iets uit de privésfeer tussendoor, het is toch mijn eigen blog;)!

In december en januari heb ik samen met Jacobien de luxe gehad om een camper te huren en een roadtrip te maken door Patagonië, zowel in Chili als Argentinië.
Als je benieuwd bent naar onze exacte route door Patagonië in Chili en Argentinië, klik dan hier.

Natuurlijk hadden we ook ons fototoestel en de GoPro bij ons. Dat leverde onder andere onderstaande foto’s en een filmpje op van de ruige, wilde natuur van Patagonie. Chili en Argentinie waren voor ons echt fantastisch, maar oordeel vooral zelf 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

 

4 antwoorden

 1. Carlo Westerhof schreef:

  Cool, wil ik ook wel eens doen 🙂

 2. nikki schreef:

  Hoi Wouter,

  Ziet er gaaf uit! Wij hebben dit ook op de planning staan en wellicht nemen we (deels) jouw route over! Een paar vraagjes:

  – waar hebben jullie je camper gehuurd?
  – was zelf rijden daar goed te doen?
  – hoe lang duurde jullie trip?
  – waarom zijn jullie niet doorgereden naar Santiago?

  Hoop dat je ons hiermee kan helpen!

  Groetjes,

  • Wouter Koene schreef:

   Hi Nikki,

   We hebben de camper gehuurd van Motor Home Time (http://motorhometime.com/). Maar verschillende organisaties benaderd en die tegen elkaar uitgespeeld om een goedkopere prijs te krijgen. Deze aanbieder is niet het goedkoopst. BV wicked is stuk goedkoper, maar ook stukje minder comfort wat ik gezien heb onderweg. Service & contact met de eigenaar was wel echt goed van motorhometime.

   Zelf rijden is goed te doen. Je hebt heel veel ongeasfalteerd, maar daar kun je wel prima 60/70 km/u rijden. Ik heb slechts een paar keer de 4wheeldrive die zo’n camper als die van ons had echt gebruikt, ivm modderwegen of hele stijle paadjes.

   Wij zijn in totaal zo’n 3,5 week met de motorhome onderweg geweest. Met het ritme ongeveer 1 dag rijden – 1 dag stilstaan – 1 dag rijden enzv.

   Laatste punt mbt Santiago:
   a) we hadden niet meer vakantiedagen, dus je moet keuzes maken over wat haalbaar is op een manier dat je niet de hele dag in de auto zit en verder niet ontspant. Daarnaast wilden wij zo optimaal gebruik maken van de natuur in die periode en wat minder belang bij het bezoeken van steden.
   b) Afstanden overbruggen in patagonie kostte ons soms veel tijd. Een ritje van 250 km kan je zo 9 uur kosten, door bijvoorbeeld slecht wegdek, omleidingen, wegwerkzaamheden, etc.
   c) kosten: “omrijden” via Santiago had nog meer kilometers gekost waar je zowel in brandstof als huurprijs voor betaald.

   Hoop dat het helpt en alvast veel plezier met de voorpret!
   gr
   Wouter

Geef een reactie