2 weken zelf rondreizen in Georgië – Deel 1: Tbilisi

2 weken zelf rondreizen in Georgië – Deel 1: Tbilisi

28 november 2018 persoonlijk Travel 4

Georgië. Wat een fantastisch en voor mij ook verrassend mooi en divers land! Samen met Jac heb ik 16 dagen kunnen genieten van heerlijk eten, bijvoorbeeld khinkali’s, chatsjapoeri/khachapuri en badridzhani nigvsit behoorden tot onze favorieten. Elke avond weer gecombineerd met de lekkerste wijnen uit de Zuid-Kaukasus, de Khaketi regio. Naast heerlijk eten was het land zelf ook een openbaring. Binnen enkele uren zat je elke keer weer in een compleet andere regio, met ieder z’n eigen bijzonderheden, landschap en klimaat. Georgië was in onze ervaring een land dat erg geschikt is om helemaal zelf te ontdekken. Benieuwd hoe onze reis er precies uitzag? Klik hier voor het overzicht van alle updates, of lees verder voor deel 1: Tbilisi

Deze diashow vereist JavaScript.

Tbilisi. Groot maar zeer compact tegelijk.

Onze reis startte in Tbilisi. Je vliegt naar de hoofdstad van Georgië in ongeveer 5 uur vanaf Schiphol. Het tijdverschil met Nederland is 2 uur in de zomer, dus dat is prima te doen. Tbilisi is een super leuke stad met een hoop leuke en hippe restaurantjes en barretjes. Hieronder volgen dus met name onze tips voor het eten en drinken. Naast eten en drinken hebben we genoten van het uitzicht vanaf het Kartlis Deda View point, dat je met een gondellift, zoals je die kent van de wintersport, kunt bereiken vanuit het Rike Park. Overdag vermaak je je verder met een wandeling over de Kalverstraat van Tbilisi: Rustaveli Avenue. Daarnaast kun je je verwonderen over de af en toe futuristische en bijzondere architectuur en aan de andere kant heerlijk ontspannen bij een van de verschillende badhuizen. Wij huurden een privéruimte met sauna en heet zwavelbad. Dit koste bij het Royal Bathhouse waar wij zaten ongeveer 30 euro voor een uurtje. Heerlijk ontspannend na een dag wandelen door de stad.

Bars in Tbilisi

Veel plekken kan ik me niet herinneren. Met name onze voorlaatste avond in Tbilisi hebben we een flinke kroegentocht gehouden. Vanuit bij Lolita, tegenover het bekende Rooms hotel, gingen we richting Stamba. Waar we daarna nog allemaal geweest zijn weet ik niet meer. Wat wel duidelijk is, is dat je echt goed kunt stappen. De Georgische jeugd houdt van feesten!

Alle bars en restaurants die we bezocht hebben vind je hier onder:

Restaurants in Tbilisi

Voor een luxe diner met Europese prijzen kun je terecht bij Keto and Kote. Wie is de Mol? fans moeten zeker ook een kijkje nemen bij het plein achter hotel Fabrica. Een hip pleintje zoals je ze ook in Londen of Berlijn tegen komt, met burgers, vegetarische gerechten en heerlijke soepen. Een straat die je zeker niet mag overslaan is David Agmashenebeli Street. Een straat vol met barretjes, restaurantjes. Voor ons de plek waar we voor het eerst echt kennismaakten met de verschillende witte en rode wijnen van Georgië. Dankzij het regenbuitje wat boven Tbilisi hing hebben wij ruim 2 uur heerlijk gezeten bij de Amber bar

Tot slot nog 1 restaurant tip. Restaurant Barbarestan. Het duurste restaurant waar we geweest zijn, maar zeer de moeite waard met recepten die al meer dan 100 jaar oud zijn. Reserveren is hier een must!

Uefa Nations League

Het laatste bijzondere uitstapje wat zeker niet mag ontbreken is ons bezoek van de voetbalwedstrijd Georgië – Letland. Waar leer je een volk ten slotte beter kennen dan in een voetbalstadion. De wedstrijd in de Dinamo Arena werd met 1-0 gewonnen door een makkelijk gegeven pingel, maar dat mocht de pret niet drukken.

Tot slot de samenvatting van onze complete reis in 9 minuten video

 

4 antwoorden

  1. Wouter schreef:

    Vette film!

  2. Wouter Varketili schreef:

    Mooi verslag, Wouter! En Wouter heeft gelijk, hele vette film!
    Georgië heeft ook mijn hart gestolen..ik hoop ergens deze zomer weer terug te gaan ♥

    Groet, Wouter (ja echt ;))

Geef een reactie