Reizen

September 2018

Georgië deel 9:
Grottenstad Vardzia

Wie is de Mol achterna in het grottencomplex bij Vardzia. Gesticht door Koningin Tamar ruim 800 jaar geleden als geheime schuilplek voor de Mongolen.

Alles over een leuke dagtrip!
September 2018

Georgië deel 8:
Bordzjomi NP

Extreem gastvrij ontvangst en waarschuwingen over beren en wolven. Maar vooral schitterende natuur en een van de mooiste hikes die we deze vakantie zullen maken. Dat is Bordzjomi in centraal Georgië.

Lees verder
September 2018

Georgië deel 7:
Blinkend Batoemi

Kitscherig neon, bizarre skyscrapers en ook nog een oud stadscentrum. Dat gecombineerd met wonderlijke kunst en een mooie promenade aan de Zwarte Zee: Batoemi is het bezoeken meer dan waard!

Alles voor een toffe city trip!
September 2018

Georgië deel 6:
Mesmerizing Mestia

Vanuit de laagvlaktes van Koetaisi reizen we de bergen van Zemo Svaneti in. We slapen 2 nachten in Mestia, waar we ook een flinke wandeling maken. Daarnaast maken we kennis met de Svancultuur, lokale volksmuziek en 1000 jaar oude torens.

lees verder
September 2018

Georgië part 5: Op zoek naar Stalin en Storimans

We verlaten de Kaukasus en rijden naar Gori, de stad waar Jozef Stalin is geboren en waar de Nederlandse camerman Stan Storimans in 2008 is overleden. Na al deze geschienis eindigt de dag met een bord vol knakworsten in Koetaisi. 

Huh?! Hoe dan?
September 2018

Georgië part 4: naar Kazbegi in de Kaukasus

Diep de Kaukasus in over de gevaarlijkste Wegen van de Wereld en de Georgian Military Highway. Daarnaast briljant eten en een schitterende wandeling naar de Zminda Sameba Trinity Church. Genoeg reden om verder te lezen lijkt me

Lezen maar!
September 2018

Georgië part 3: Wijnproeven in Khaketi

Wijn schijnt ontdekt te zijn door de Georgiërs. Dat willen wij dus wel even zelf proeven. Daarnaast slapen we 2 nachten in een Sovjetkasteel.

klik verder!
September 2018

Georgië part 2: door de woestijn naar David Gareja

Onze tips en tricks voor een onvergetelijke self-drive dagtrip naar het 1500 jaar oude David Gareja klooster: oa tips voor een goede autoverhuur en het belangrijkste advies: don’t trust Google Maps en lees hier hoe je het beste kunt navigeren!

lees meer!
September 2018

2 weken Wie is de Mol? achterna: Georgië!

Bijzondere wijn, fantastisch eten, schitterende natuur, mooie wandelingen, reizen met ee 4wheeldrive, spraakmakende architectuur en bijzonder vriendelijke mensen. En dat allemaal op 5 uurtjes vliegen van Amsterdam. Klik door voor de eerste tussenstop: Tbilisi 

Klik voor deel 1: Tbilisi!
December 2017/Januari 2018

Roadtrip door Patagonië
in Chili & Argentinië

4 weken vakantie. Een 4×4 pick-up camper. Wildcamperen. Guanaco’s en pinguins. Pategonie wat ben je belachelijk mooi, leeg, uitgestrekt, fascinerend en nagoeg oneindig. Met je lekkere vlees, de nooit stoppende wind en waanzinnige natuur. 

Bekijk hier de foto’s, video’s en reisbeschrijving